Румъния ще дари 1,1 милиона ваксини срещу COVID-19 на АстраЗенека на

...
Румъния ще дари 1,1 милиона ваксини срещу COVID-19 на АстраЗенека на
Коментари Харесай

Румъния ще дари 1,1 милиона ваксини срещу COVID-19 на страни от Азия и Африка

Румъния ще подари 1,1 милиона ваксини против COVID-19 на АстраЗенека на Пакистан, Бангладеш, Алжир и Либия, съобщи Ройтерс, като се базира на днешно известие на румънското здравно министерство.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30832
Румъния е на предпоследно място в Европейски Съюз по брой имунизирани против COVID-19, като към 42 % от популацията е изцяло имунизирано.

При съществуването на доставки, които мощно надвишават търсенето на ваксини против COVID-19, държавното управление продава или подарява непотребните ваксини преди приключване на периода им.

Доктор Валериу Георгица, който дава отговор за съгласуване на имунизационната акция в Румъния, уточни по-рано този месец, че към 900 000 дози ваксина на АстраЗенека с изминал период на валидност ще бъдат унищожени. 

Румъния заяви през днешния ден за регистрирани 11 477 нови случая на COVID-19 в страната, което е надалеч под рекордните равнища, регистрирани при започване на този месец в пика на вълната от болест с разновидността Омикрон.

Румъния понижи периода на карантината, само че множеството от ограничаващите ограничения за битка с COVID-19 в страната се резервират. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30832  Деца са с COVID-19 в Пернишко Деца са с COVID-19 в Пернишко  Зелени коридори за имунизация във Велико Търново Зелени коридори за имунизация във Велико Търново  Пет деца измежду новозаразените с ковид в Русенско Пет деца измежду новозаразените с ковид в Русенско
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР